Zaterdag 1 juli!
Albertsbaan Roden!


Festival Roden Proeft

Beleef dans. Ondervind muziek. Geniet van kunst. Ervaar de democratie. Neem de smaken van cultuur waar. Probeer heerlijke hapjes. Leer drankjes kennen. Kom proeven! Proeven met heel je lichaam, met al je zintuigen. Kom proeven in Roden op zaterdag 1 Juli 2017.

Proeven
Festival Roden Proeft is een jaarlijks terug kerend festival in het centrum van Roden en specifieke locaties. Tijdens dit festival willen we je laten proeven van als het moois de wereld te bieden heeft op het gebied van dans, muziek, cultuur en natuurlijk eten & drinken. Proeven met heel je lichaam en met al je zintuigen is het doel. Festival Roden Proeft wordt de ultieme smaak sensatie.

 

Het laatste nieuws!

Programma Festival Roden Proeft nu online!

Nog drie weken en dan staat de eerste editie van Festival Roden Proeft op het programma. Zaterdag 1 Juli staat Roden in het teken van proeven met al je zintuigen! Proeven van dans, muziek, kunst, cultuur en natuurlijk ook van een hapje en een drankje.

Maandenlang is het hard gewerkt of een prachtig festival programma neer te zetten en dat is zeker weten gelukt! En dat allemaal in het thema Democratie! Kom en laat je verassen hoe je democratie op een hele andere manier kunt proeven. 

Op maandag 26 Juni trappen we al af met het voorprogramma. De gehele week vinden er in Theater de Winsinghhof lezingen plaats en worden er films getoond in het kader van het thema Democratie.  Het complete voorprogramma kun je hier vinden.  

Op zaterdag 1 Juli begint het Festival Roden Proeft om 11:00 uur met Oblivon, twee talentvolle muzikanten en zangeressen uit Peize. De rest van het Festival Programma staat bol leuke sfeervolle en ritmische artiesten, waaronder ook nog twee vraagtekens! Deze zijn bij ons bekend, maar wij laten jullie nog even in spanning zitten. Binnenkort zullen we deze namen bekend maken. Het hele festival programma kun je hier vinden. 

En natuurlijk is er ’s avonds ook van alles te beleven bij de plaatselijke horeca! Waaronder, een Flair bartender en unplugged Gipsy Soul muziek bij Mo’s Café. Het avond programma kun je hier vinden. 

Doe mee aan de Column Wedstrijd i.s.m. De Krant

Doe mee met de Column Wedstrijd van Festival Roden Proeft dat in samenwerking met De Krant georganiseerd wordt. De opzet is simpel en iedereen kan mee doen. Schrijf een column van maximaal 350 woorden (al komt het niet op drie woorden aan...) en mail die naar dekrant@media-totaal.nl. van de inzendingen worden wekelijks een aantal in de De Krant geplaatst en wordt de rest op de website van De Krant en Festival Roden Proeft gezet.

Hans van der Laan, Vincent Muskee en Daan Nijman vormen de jury en zij beslissen uiteindelijk wie de columnwedstrijd wint. Voor de winnaar ligt er een combideal voor twee personen bij Het Wapen van Drenthe en Cinema De Winsinghhof klaar. Ook krijgt de winnaar de kans om nóg een column te schrijven (mag dan ook niets langer zijn) die een prominente plek in De Krant zal krijgen en mag hij of zij zijn column voordragen op Festival Roden Proeft.

Voor de deelnemers gelden amper restricties, zoals een columnist ook nauwelijks beperkingen krijgt opgelegd. Vandaar ook dat dezelfde tekst naar maar buiten een column geschreven nogal eens kunnen worden opgevat als kwetsend of beledigend. In het kader van deze wedstrijd moet de columnmist wel aansluiten bij de actualiteit en wil de organisatie graag een lokale insteek. Maar verder? alle vrijheid!

Mail vandaag nog je column naar dekrant@media-totaal.nl!!

Vrijwilligers gezocht!

Het organiseren van een festival gaat niet vanzelf. Ook Festival Roden Proeft komt niet zomaar in Roden aanwaaien en vraagt om de nodige voorbereidingen. Daarom zoeken wij vrijwilligers waarmee we samen het festival kunnen neerzetten. Wil jij je steentje bijdragen? Contact ons dan meteen! 

Organisatie en verenigingen
Wij werken graag samen met organisaties en verenigingen uit Roden en omgeving. Denk je als organisatie of vereniging iets toe te kunnen voegen aan Festival Roden Proeft? Laat het ons dan weten

Het themajaar; Democratie - 19 April 2017

Proeft u het al? - 28 Februari 2017

Welkom - 26 Februari 2017

Het Laatste Nieuws

TV Proeft

Proeft op Twitter

Like ons op Facebook

Partners Festival Roden Proeft

Archief

september 2017
m D w d v Z Z
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930