Festival Programma

2018
Momenteel werken wij hard aan het programma van 2018 en zodra de eerste contouren zichtbaar zijn maken wij dit natuurlijk zo snel mogelijk bekend! Hier, op Twitter en op onze Facebookpagina

2017
Hieronder vind je nog het programma van Festival Roden Proeft 2017. 

De gehele dag door het hele dorp;
– Straattheater
– Straatmuziek
– Beeldende Kunst
 
11:00 uur

Oblivion

Twee jonge meiden uit Peize spelen verschillende protestsongs van toen en van nu. Oblivion is Mariska Kregel (16 jr.) op gitaar en zang en Marije Dijkstra (17jr.) op piano en zang.

12:00 uur

Ronald Nihot

Nihot is dit jaar wederom als muzikant werkzaam geweest in Gallup, New Mexico aan Route 66. De zomer is voorbijgevlogen zoveel dingen weer meegemaakt. Daar maakte hij al jaren geleden kennis met de beste protestsongs van Amerikaanse Singer-Songwriters. 1 juli brengt hij vele van de songs op het podium van Roden Proeft.

12: 45 uur – Spectaculaire Opening Albertsbaan 

Na jarenlange politieke strijd is begin dit jaar dan eindelijk de schop in de Albertsbaan gegaan. Inmiddels is de Albertsbaan een prachtig plein geworden met ruime parkeergelegenheden en een prachtig entourage voor een festival als Festival Roden Proeft! Op 1 Juli wordt tijdens Festival Roden Proeft de nieuwe Albertsbaan spectaculair geopend. 

13:00 uur

Erwin Nyhoff
Velen herinneren zich nog het optreden van Erwin Nyhoff bij ‘The Voice of Holland’ met ‘The River’ van Bruce
Springsteen. Tijdens Roden Proeft … speelt Erwin protestsongs van Bruce Springsteen en anderen. Een must om bij te wonen natuurlijk.
14:00 uur 

 

Canal Sur

Canal Sur is een flamenco fusion trio van de gepassioneerde flamencogitarist Jürgen Rijkers samen met de zangeres Helena Perez en de danseres/zangeres Ana Azules. In dit gezelschap gaat het om de improvisatie en het met elkaar maken van muziek en dans in de totale vrijheid.

In deze fusie is het te bereiken doel; het tot stand brengen van een ‘Juerga’: een flamencofeestje. 

De interactie met het publiek speelt daarbij een grote rol.

 15:00 uur  Rob en Inez

Volksmuziek uit Buenos Aires met dans. Rob en Inez dansen de Tango op muziek van DJ-tango. Tussendoor speelt een bandoneon- speler diverse tangostukken.

Rob & Inez vormen een van de bekendste dansparen in Nederland, ook door hun prachtige, onvergetelijke optredens bij Sexteto Canyengue en OTRA. Zij stonden aan de wieg van vele tangoscholen, hebben een schat aan ervaring.

Dit zeggen ze er zelf over:
Onze tango is zacht en spannend, sprankelend, uitbundig maar ook ingetogen en verstild, een dans van subtiel samenspel en verrassing op prachtige muziek. We gaan uit van de vanzelfsprekendheid, zachtheid en natuurlijkheid van de beweging en van de energie die je samen genereert. Onze omhelzing is als de beweging van de bandoneon, zij varieert en ademt van open naar gesloten, maar altijd soepel, betrouwbaar en zacht.

 15:50 uur – Uitreiking prijs De Krant Column wedstrijd
 16:00 uur

 JORIS LINSSEN & CARAMBA

Joris Linssen & Caramba speelt Nederlandstalige muziek met een Mexicaanse twist. Drie maanden per jaar toert de band met een theaterconcert langs de schouwburgen. De rest van het jaar spelen ze op festivals, in kroegen en op bijzondere locaties. Caramba staat bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris

 17:30 uur Guitar Guy en Mister Harmaniac

Guitar Guy, Henk de Ruiter, is bekend geworden als gitarist van het duo ‘Herbie and the Guitarguy’. Zij wonnen in 2013 ‘ The Dutch Blues Challenge’ in de categorie duo’s. Na het winnen van deze prestigieuze titel was het begin 2014 tijd voor een nieuwe uitdaging en is hij begonnen aan zijn solo carrière. The Guitar Guy brengt op geheel eigen wijze een mix van Delta, Ragtime, Chicago en Country Blues, waarbij zijn groovy gitaarspel ondersteund wordt door voet percussie. 

Het repertoire van The Guitar Guy bestaat uit nummers van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Little Walter, Leadbelly en vele anderen. Een optreden van The Guitar Guy is.. lekkere Old School Blues in een modern jasje, energiek, puur,boeiend en origineel!

 Maar natuurlijk is het daar niet afgelopen… De Horeca op de Brink in Roden heeft nog een prachtig avondprogramma.