Festival Programma

2018
Hieronder vind je nog het programma van Festival Roden Proeft 2018! 

De gehele dag door het hele dorp;
– Straattheater
– Straatmuziek met Steelband PANMAGIC
11:00 uur Kinderkoor Het Palet

Kinderkoor Het Palet is een selectie-zanggroep voor kinderen die goed kunnen zingen en kunnen bewegen.

12:00 uur

Duo Diesel

Tonny Mulder en Marco Bonisimo zijn samen Duo Diesel. Gebruikmakend van verschillende disciplines zoals dans, muziek, jongleren, acrobatiek, poppentheater en meer maken ze Physical Comedy. Diesel speelt acts van 5 tot 60 minuten. Binnen en buiten en voor alle leeftijden. Diesel speelt op Scholen, in Theaters en op Straattheaterfestivals. De missie is het uitvoeren van onmogelijkheden!

12:30 uur

en

13:30 uur

Plaisir Courtois

Streetdance, hip-hop, klassiek ballet, line dancing, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wist je dat je ook op een héél andere manier kan dansen? Bij Hofdansvereniging Plaisir Courtois zie je namelijk de historische dansmoves terug!
De dansen die worden beoefend komen uit verschillende periodes, namelijk de Renaissance, Barok en de Weense periode (19e eeuw). Een historische dans is natuurlijk niet compleet zonder de authentieke kostuums en bijbehorende etiquette. Je waant je dus even in de geschiedenis aan het Europese hof!

13:00 uur 

Ronald Nihot

Een trip terug in naar Memory Lane met de beste (meest Engelstalige) popliedjes van alle tijden. Een Sing-a-Long avond met JukeBox Live. Ronald Nihot heeft ruim 30 jaar ervaring. Elk optreden is maatwerk omdat ieder publiek weer anders is. Persoonlijke wensen en verzoeknummers zijn uiteraard ook mogelijk. Alle grote hits uit de Sixties, Seventies, Eighties, tot……nu komen voorbij. Sfeervolle muziek op een aangenaam volume, flexibel inzetbaar op iedere plek.

 14:00 uur

The Assassenachs

Dit in 1998 opgerichte folktrio bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

 15:00 uur

 Eddy Zoëy Band

“Van Boudewijn de Groot tot Lil Kleine”, oftewel, een reis door ‘De geschiedenis van de NL’s-talige Popmuziek’ De Nederlandse taal in de popmuziek, sommigen háten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt hárder binnen, en dat kan enorm confronterend zijn. Wanneer een lied in ’t Nederlands wordt gezongen, kún je niet om de inhoud heen.

 16:30 uur

Boys Named Sue

Everybody loves Cash. Jong en oud zingen de liedjes van Cash mee. Met hun energie en enthousiasme maken de 5 ras-muzikanten van ieder optreden één groot feest.
Boys named Sue speelt de liedjes van Cash niet klakkeloos na. Johnny Cash is uniek, bijzonder en niet te imiteren. De energie, opwinding, rebellie en ontroering die Cash opriep, die kun je terugvinden bij een Boys named Sue optreden.

Deze mannen, die allang geen boys meer zijn, weten waar ze mee bezig zijn. Ze bestaan sinds 2001 en zijn daarmee de langstlopende tributeband voor Johnny Cash. Ze laten alle facetten van Johnny Cash horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Herleef de bepalende rock, gospel en country van onze gezamenlijke held.
Want: everybody loves Cash!

 17:30 uur

 Hounderhok

Hounderhok is een vijfmansrockcoverformatie die voornamelijk hits uit de jaren zeventig en tachtig speelt.
Zoals de naam al zegt, bestaat de band voornamelijk uit vrouwen en, zoals het hoort in een kippenhok, hoort daar ook een haan bij. Dan doelen we niet op de achternaam van onze bassiste Belinda Haan, maar op gitarist Roger Dol.
Wat voorop staat bij Hounderhok is lol maken met het publiek en nummers spelen die iedereen kent, zodat het optreden een lekker meezinggehalte krijgt.

 Maar natuurlijk is het daar niet afgelopen… De Horeca op de Brink in Roden heeft nog een prachtig avondprogramma.